Te-Guide

jan 31, 2022 | Mat & drikke

Te-Guide

Henriette har vært på Te-mester kurs hos Crema i Sandefjord, og gjett om hun var full av begeistring når hun kom tilbake til Happy 🤩 og nå vil vi dele litt av denne kunnskapen med deg. 👇🏼

Har du noen gang laget deg en kopp te og kjent den bitre, tørre smaken, og at krypingen opp i sofa’n-tekosen ikke ble så digg? 

Da har du latt te-posen vært i vannet for lenge, og kanskje i tillegg har du hatt for høy temperatur.
Te inneholder nemlig også garvesyre, litt på samme måte som vin.
Ved for høy temperatur, eller for lang trekketid så vil ikke teen gi deg den opplevelsen du fortjener.
For te skal være kos og ro med yummy smaker. 

So Treat your next cup of Tea gentle☕️

Lite visste vi at te er en så stor kunst, med ulike ritualer ved brygging. 

Ulik dyrking og innhøsting.
Ulikt koffein-innhold.
Og så mange ulike smaker.
Under gir vi deg noen tips til hvordan din neste kopp te kan brygges helt perfekt. 

Tid:

Hvis du overtrekker te kan selv den deiligste te forvandles til en bitter drikk. Det gjelder med andre ord å ikke glemme kanna! Ulike teer vil som regel ha ulik trekketid, som en hovedregel kan du følge disse trekketidene: 

Hvit te: 6-7 min

Grønn te: 2-3 min

Svart te: 3-5 min

Frukt te: 7-9 min 

Temperatur:

På samme måte som for lang trekking kan føre til bitter te, så kan også for varmt vann få frem bitterstoffer i teen. Samtidig vil for kjølig vann ikke få ut alle aromaene du fortjener. 

Her er veiledende grader for trekking av ulike tetyper:

Hvit te: 75-80 *C

Grønn te: 70-75 *C

Svart te: 95-100 *C

Frukt te: 95-100 *C

Besøk vår lille koselige butikk ved din neste te-handel.
Hos oss kan du alltid smake på teen først. 

Vi samarbeider også med naboen vår Banken Cafe , der kan du nyyyyte en stor kopp te, og komme til oss å kjøpe din favoritt med hjem👍🏼

Få våre nyheter på epost! 📧

Hold deg oppdatert på våre siste nyheter!
Vi lover å ikke spamme deg ned, dette skal kun være hyggelig. Og skulle du angre, kan du enkelt melde deg av igjen via linken i bunn av det siste nyhetsbrevet du har mottatt.