Meditasjon på Heistad

Hva er oppmerksomhetstrening

Siste skrev vi om pustens kraft. Nå har du kanskje øvet litt på den? og kan bruke pusten når vi nå skal begi oss inn på oppmerksomhet/mindfullness og tilstedeværelse. 

Oppmerksomhetstrening blir også kalt oppmerksomt nærvær eller mindfulness. Metoden trener deg i bli mer til stede i livet, og den kan deles opp i to ulike komponenter: 

Du trener på å rette oppmerksomheten mot det du erfarer i øyeblikket. Når oppmerksomheten dras mot noe annet, trener du på å lede den tilbake.

Mindfulness er en form for mental trening som handler om å være oppmerksom på det som skjer i øyeblikket uten å dømme eller analysere. Det kan være tanker, følelser, kroppsfornemmelser, lyder, lukter eller andre sanseinntrykk. Målet med mindfulness er å øke bevissthet og tilstedeværelse ved å fokusere på øyeblikket. Dette kan bidra til å redusere stress, bekymringer og negative tanker.

Mindfulness har mange fordeler for psykisk og fysisk helse og velvære. Forskning viser blant annet at mindfulness kan:

* Forbedre humør og livskvalitet
* Redusere angst, depresjon og sinne
* Gi bedre konsentrasjon og hukommelse
* Fremme avslapning og god søvn
* Øke selvaksept og selvfølelse
* Forebygge utbrenthet og utmattelse
* Styrke immunforsvaret og redusere betennelse i kroppen
* Lindre smerte og ubehag

På timene hvor vi trener på oppmerksomhet pleier vi å si glem alt må, burde, skulle ha gjort akkurat nå. Ikke tenk på f.eks slo jeg av kaffetrakteren? Når skulle guttungen til tannlegen igjen??? 

Hva skjer når vi sier sånt? IKKE tenk på! 

Jo, da er det akkurat DET du tenker på. 

Hva om du kunne funnet en måte for at de tankene kunne flyte bort en liten stund da 👍🏼

ØVELSE: 

SÅPEBOBLER 🫧

I denne øvelsen skal du forestille deg at du har en utsikt som du liker godt. Dette kan være et sted du har besøkt, et sted du drømmer om, eller en kombinasjon av flere steder. Så gir du en merkelapp til hver tanke som dukker opp, som «oppvasken etterpå» eller« vondt i ryggen» «tannlegen» «kaffetrakter»

Deretter setter du hver tanke inn i en imaginær såpeboble og sender den ut i horisonten. Dette gjør du med alle tanker, inkludert gjentagende tanker. Med tiden vil selv de mest plagsomme tankene avta. 

– Tanken bak denne øvelsen er å akseptere tilstedeværelsen av symptomene og ikke se på dem som fiender du må bekjempe.

Sett av noen minutter 1-2 ganger pr.uke. 

Øvelse gjør mester 🚀

Skriv til oss her 👇🏼

8 + 13 =

Aktuelt
Sjøbris og Hvilepuls

Sjøbris og Hvilepuls

Bli med på en deilig, avslappende formiddag med hvilepuls og YOGA på Sjøterrassen, norges skjulte perle. HAPPY YOGI i samarbeid med Sjøterrassen inviterer deg til å oppleve frisk sjøluft og avslappende yoga i en vakker, naturlig...

les mer
Kvinnekraft : EARLY BIRD

Kvinnekraft : EARLY BIRD

Oppdag din indre styrke med Kvinnekraft! Gjør deg klar for å styrke din indre kraft, finne balanse og vitalitet.Shaanti Yogi inviterer deg til å bli med på vårt unike Kvinnekraft-program – Et skreddersydd 6-ukers program som...

les mer
O’Happy day – Lørdag 25. mai

O’Happy day – Lørdag 25. mai

Pris: 690kr Program for dagen: Bli med på en dag inn i yogabobla med denne trekløveren fra Happy:Henriette, Lill-Iren og Hanna. Denne lørdagen inviterer vi deg til et deilig pusterom for både kropp og sjel.Vi vil guide deg...

les mer