Avspenning med lydbad (sound bath)

Etter mange ubehagelige og urolige stunder og evig laaaange minutter, liggende stille på ryggen på yogamatten, klarte jeg til slutt å gi slipp, slappe av og ble veldig begeistret over denne avspente tilstanden. Tilstanden der du glemmer alle dine problemer og smerter for noen minutter. Der du føler deg helt fri fra tankene og kjenner at du bare svever lett i luften som en fjær. 

Jeg har utdannelse som Holistisk Hatha Yoga instruktør og avspenning er en veldig viktig del av denne utdannelsen og yogaformen. Avspenningstrening er en treningsform hvor du jobber med å komme i kontakt med kroppen, legge merke til om du spenner musklene, eller klarer å spenne av og finne ro og hvile. Avspenning virker stressreduserende, øker intuisjonen, samt beroliger og balanser nervesystemet.

Mine avspenningstimer på Happy Yogi starter med en guidet avspenning hvor vi fokuserer på å roe ned sinnet og gi slipp på spenninger i kroppen. Meningen er å komme til tilstand hvor man flyter mellom søvn og våken tilstand. Denne tilstanden kan være vanskelig å oppnå hvis man er veldig stresset og ha et hektisk liv. Man kan trenge flere avspenningstimer før kroppen og sinnet lærer å roe seg ned ordentlig.

Det sies at en så kaldt «dead man’s pose» er den vanskeligste asana i yoga, der man skal ligge rett ut på ryggen i 15-60 minutter. Dette er en stilling hvor hoftene og skuldrene slapper best av. Det er selvsagt mulig å finne en annen stilling hvis dette ikke passer på grunn av problemer med ryggen osv. men det er anbefalt å ligge på ryggen uten pute osv.

For å forsterke opplevelsen og for å gjøre det lettere å oppnå en fullstendig avspenttilstand bruker jeg forskjellige lyder, vibrasjoner og meditative toner. Dette gjør jeg ved å spille Tibetansk singing bowls, krystall bowls og koshi. Av og til bruker jeg også min egen stemme og lager forskjellige lyder, toner og frekvenser. Jeg er hele tiden ute etter å finne nye avslappende lyder og instrumenter.

Når det gjelder lydbad er jeg selvlært selv om jeg har alltid vært musikalsk, spilt forskjellige instrumenter, tatt klassiske sangtimer og sunget i kor i flere år. Min egen energi og tilværelse er det som påvirker timene mine mest og ikke menneskelagde teknikker og oppskrifter. Jeg mener det ikke skal være noe regler i musikk, dans og kunst. Hvis man lager regler, forsvinner en del av det som kommer fra vår sjel, hjerte og intuisjon. Jeg har forståelse for hvordan chakraene fungerer og tar hensyn til det i timene mine. Jeg gjør mitt beste for at alle føler seg jordet og har hjertet akkurat passe åpent etter timene mine. Jeg passer også på å ikke spille lydene for høyt eller for nærme så lenge man bare ønsker å bade i de behagelige og naturlige lydene.

Jeg ønsker at flest mulig skal oppleve denne tilstanden og får det bedre både fysisk og psykisk. Den roen man oppnår på yogamatten tar man også med seg til hverdagen.

– Hanna Lindell

Skriv til oss her 👇🏼

14 + 15 =

Aktuelt
Sjøbris og Hvilepuls

Sjøbris og Hvilepuls

Bli med på en deilig, avslappende formiddag med hvilepuls og YOGA på Sjøterrassen, norges skjulte perle. HAPPY YOGI i samarbeid med Sjøterrassen inviterer deg til å oppleve frisk sjøluft og avslappende yoga i en vakker, naturlig...

les mer
Kvinnekraft : EARLY BIRD

Kvinnekraft : EARLY BIRD

Oppdag din indre styrke med Kvinnekraft! Gjør deg klar for å styrke din indre kraft, finne balanse og vitalitet.Shaanti Yogi inviterer deg til å bli med på vårt unike Kvinnekraft-program – Et skreddersydd 6-ukers program som...

les mer
Hva er oppmerksomhetstrening

Hva er oppmerksomhetstrening

Siste skrev vi om pustens kraft. Nå har du kanskje øvet litt på den? og kan bruke pusten når vi nå skal begi oss inn på oppmerksomhet/mindfullness og tilstedeværelse.  Oppmerksomhetstrening blir også kalt oppmerksomt nærvær...

les mer